Harde lenzen

Vormstabiele lenzen zijn hoog zuurstofdoorlatende lenzen die speciaal voor u op maat worden gemaakt. Het materiaal is tegenwoordig minder hard dan de voorgaande generatie harde lenzen waardoor er voor elke sterkte/afwijking een vormstabiele lens te krijgen is die comfortabel dragen combineert met een uitstekende gezichtsscherpte. Dit geldt ook voor cylindrische afwijkingen en leescorrecties. Een vormstabiele contactlens heeft een vervaningstermijn van 1 tot 2 jaar.

 

Bekijk hiernaast een instructiefilmpje voor harde lenzen (NKL)

Zachte lenzen

De nieuwste generatie binnen de zachte lenzen zijn de lenzen van syliconen hydrogel materiaal/ Siliconen hydrogel lenzen laten aanzienlijk meer zuurstof door dan de voorgaande generaties zachte lenzen en beiden daardoor de ideale combinatie van gezond lensgebruik, dagelijks comfort en een uitstekende gezichtsscherpte. Voor bijna iedereen is er tegenwoordig een passende zacte lens aan te meten, ook voor cylindrische afwijkingen en/of leescorrecties. Voor meer informatie en of een aanmeting van zachte contactlenzen bent u natuurlijk van harte welkom bij onze contactlensspecialisten. Zij kunnen naar aanleiding van uw wensen en onze uitgebreide metingen een passend advies geven.

 

In geval van zachte lenzen is er een keuze tussen een aantal vervangingssystemen:

*  daglenzen, waarbij de lenzen dagelijk worden vervangen

*  2 weekse lenzen, waarbij de lenzen iedere 2 weken worden vervangen

*  maandlenzen, waarbij de lenzen maandelijks worden vervangen

 

Bekijk hiernaast een instructiefilmpje voor Acuvue lenzen (Merk: Acuvue)

Multifocale lenzen

Lezen zonder bril? Ook in contactlenzen is het mogelijk om een multifocale versie te kiezen. Dit kan in zowel een vormstaniele lens als in een zachte lens gemaakt worden.

Kinderen en lenzen

Bij jonge kinderen kunnen lenzen nodig zijn om medische redenen. (bijv. bij een aangeboren oogafwijking) maar ook uit praktisch oogpunt kunnen ze bij kinderen een goede oplossing zijn. Belangrijk is wel dat het kind zelf de lenzen in en uit kan doen en de verantwoordelijkheid van het onderhoud en hygiene op zich kan nemen. Voor meer informatie en /of een aanmeting van contactlenzen bij kinderen bent u van harte welkom bij een van onze optometristen en/of contactlensspecialisten.